Bahan-bahan A
Isi ayam (boneless chicken)
– gaulkan dengan serbuk kari and sikit garam
1 biji telur
– celup ayam tadi dalam telur
Tepung gandum
– then gaulkan kat tepung gandum
– gaulkan dengan serbuk kari and sikit garam
1 biji telur
– celup ayam tadi dalam telur
Tepung gandum
– then gaulkan kat tepung gandum
Bahan-bahan B
Butter 2-4 sudu besar
Cheese ( 1 slice atau boleh guna kraft cheddar)
Susu cair (suku atau setengah tin) agaklah
Susu pekat manis (1 -2 sudu bsr)
Daun Kari
Bawang putih 3-4 ulas (cincang halus)
Cili padi dihiris atau belah dua)
Cheese ( 1 slice atau boleh guna kraft cheddar)
Susu cair (suku atau setengah tin) agaklah
Susu pekat manis (1 -2 sudu bsr)
Daun Kari
Bawang putih 3-4 ulas (cincang halus)
Cili padi dihiris atau belah dua)
Cara Cara Memasak
1. Panaskan minyak
Goreng ayam yang dah di celup telur and salut tepung tadi ( deep fried sampai garing)
Goreng ayam yang dah di celup telur and salut tepung tadi ( deep fried sampai garing)
2. Bila dah garing boleh di angkat and toskan minyak
3. Dalam kuali berasingan, panaskan 2-4 sudu butter ( ikut suka).
Kemudian tumis Bawang Putih dalam butter tu. Campurkan sekali Cili padi potong or cili merah. Masukkan susu cair ( agak agak). Tambahkan 1- 2 sudu besar susu pekat manis (ikut nak manis sikit atau lebih).
Kemudian tumis Bawang Putih dalam butter tu. Campurkan sekali Cili padi potong or cili merah. Masukkan susu cair ( agak agak). Tambahkan 1- 2 sudu besar susu pekat manis (ikut nak manis sikit atau lebih).
Tambah air sikit. Kemudian masukkan cheese yang dah di potong kecik. Biarkan cheese tu melted
4. Last sekali masukkan daun kari & juga ayam yang dah digoreng tadi. Kacau kacau and rasa. Jika dah cukup masin tak perlu tambah garam
Selamat Mencuba🤗🤗
gambar
Credit to KhatyJem
Credit to KhatyJem